U trendu

Stefanović želi reakcije EU na Milanovićeve izjave

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi voleo da vidi reakcije Evropske unije na izjave bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića o Srbiji za koju je, izmedju ostalog, upotrebio izraz „šaka jada“.

Kako je prenela regionalna televizija N1, Stefanović je kazao da „te izjave jako lepo i precizno govore o njemu i svima koji tako misle u Hrvatskoj“.

„Voleo bih da vidim reakciju Evropske unije, Evropske komisije (EK), na kraju i gospodina Majkla Devenporta kao predstavnika EK u Srbiji, na to što se koriste uvrede, što se država i naš narod nazivaju šakom jada i svim ostalim izrazima koji su upotrebljeni“, rekao je Stefanović.

Zagrebački Jutarnji list objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima Milanović kaže da se vlast u Srbiji ponaša bahato, da Srbi žele da budu gospodari Balkana, ali da ih je malo – da su „šaka jada“.

„Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore (s EU) nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje (ratnih zločina) po Kosovu“, rekao je Milanović, prema audio snimku koji je objavio Jutarnji list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.