U trendu

Stiže zima: Sunčani vikend, a od utorka…

Posle svežeg jutra, za danas meteorolozi najavljuju pretežno sunčano vreme. Tako će posle minimalnih temperatura od svega četiri do devet celzijusa, u toku dana biti do 15 u Dimitrovgradu i 20 u Prijepolju, prenose mediji u Srbiji.

Drugog dela vikenda i početkom nedelje nastaviće se uglavnom sunčano vreme, ali od sredine sedmice stiže jako zahlađenje sa kišom, a na planinama – i sa snegom.

U Beogradu vikend počinje svežim jutrom, a u najtoplijem delu dana biće do 18 stepeni Celzijusovih. Slično će biti u Vojvodini, a i u Nišu tokom dana sunčano i za stepen toplije nego u prestonici. U užičkom kraju, najviša dnevna biće oko 19. podeoka, a na Zlatiboru i Tari do 12 celzijusa. U Crnoj Gori do 25 stepeni, a u sredu zahlađenje sa kišom.

„U nedelju i ponedeljak očekuje nas sunčano vreme u svim krajevima uz vrlo sveža jutra, a tokom dana postepeno toplije. U pomoravlju i podunavlju duvaće Košava, a u ostalim krajevima slab istočni i severoistočni vetar. U utorak će biti toplo i sunčano u prvom delu dana, a po podne stiže naoblačenje sa kišom, koje zahvata najpre sever i zapad Srbije. Zahlađenje sa kišom nastavlja se i u sredu, a potrajaće nekoliko dana u drugoj polovini iduće sedmice uz temperaturu ispod proseka za početak oktobra“, navodeu „Meteosu“.

Kako u „Meteosu“ kažu, na višim planinama, iznad 1.600 metara nadmorske visine, moguća je pojava susnežice i snega. Nakon toga, za idući vikend sunčano vreme uz manji porast temperature, pišu „Večernje novosti“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar