U trendu

Sto napada na kontrolore u beogradskom prevozu za tri godine

U poslednje tri godine dogodilo se više od 100 napada na kontrolore u gradskom saobraćaju u Beogradu, od čega 52 samo u 2015. godini, saopšteno je danas iz kompanije Bus plus.

U saopštenju se navodi da se gotovo svakodnevno dogadjaju fizički i verbalni napadi na kontrolore i vozače gradskog prevoza dok obavljaju posao.

Poslednji napad dogodio se u četvrtak, na autobuskom stajalištu u Bulevaru kralja Aleksandra 73, kada je na kontrolora A.S, nasrnuo nepoznati muškarac. Prema izjavama očevidaca i kolega, napadač je kontrolora dva puta udario u glavu tupim predmetom, pretpostavlja se bokserom, posle čega je izgubio svest.

A.S. je  prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane teške povrede. Njegovo stanje je stabilno i on je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.

Direktor kompanije Apeks Veljko Vlahović osudio je napad ali i svaki drugi vid agresije kojima su kontrolori i vozači izloženi.“Kontrolora je, pod nerazjašnjenim okolnostima, napao nepoznati muškarac. To je 52. napad na kontrolore od početka godine čije su posledice teške telesne povrede. Napadi koji prodju sa lakšim povredama su gotovo svakodnevni, verbalne uvrede takodje. To zaista zabrinjava, jer su kontrolori i vozači naši sugradjani koji samo rade svoj posao“, rekao je Vlahović.

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić osudio je taj napad na kontrolora i dodao da Grad osudjuje nasilje svake vrste i zahteva da počinilac bude priveden i kažnjen.

„Razgovarao sam sa Veselinom Milićem, načelnikom Policijske uprave za grad Beograd, koji mi je obećao brzu istragu i ja sam siguran da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja. Zbog sve učestalijih napada na kontrolore i vozače GSP-a sudije bi trebalo rigoroznije da primenjuju zakon kako bi se huliganima stalo na put i kako se ovakvi dogadjaji više ne bi ponavljali“, rekao je Vesić.

On je dodao da gradjani moraju da kupuju karte jer se tako finansira gradski prevoz i nabavka autobusa.“Zamislite kako bi izgledao samo jedan dan bez gradskog prevoza. Zato apelujem na gradjane da imaju razumevanja i da na kontrolore i vozače gledaju kao na ljude koji obavljaju svoj posao i to u službi grada i gradjana Beograda“, rekao je Vesić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.