U trendu

Stranačka previranja u Gornjem Milanovcu

Ključna mesta u Srpskoj naprednoj stranci u Gornjem Milanovcu zauzimaju socijalisti koji se uredno vode u evidenciji te partije, saopšteno je danas u Opštinskom odboru Socijalističke partije Srbije.

Povodom saopštenja SNS da u njihove redove prelaze socijalisti, kada je juče na konferenciju za novinare došao Radomir Tadić da objasni razloge „promene dresa“, socijalisti su danas saopštili da on nije jedini. 

Sekretar Izvršnog odbora Opštinskog odbora SPS Miroslav Milovanović je rekao da žele da dopune spisak svojih članova koji su sada u SNS, a ni do danas nisu tražili brisanje iz evidencije ili iščlanjenje.

On je novinarima podelio pristupnice Dejana Kovačavića, predsednika Opštinskog odbora SNS i narodnog poslanika, Radovina Veselinovića člana Opštinskog veća i Obrada Milosavljevića, odbornika u Skupštini opštine.

„Nemamo pravo da ih brišemo bez njihove saglasnosti a zbog čega su im potrebne dve knjižice nije jasno, jer mi nikoga ne primamo ko nije i administrativno raščistio sa prethodnom partijom“, rekao je Milovanović. 

Predsednik Opštinskog odbora SPS Jovica Carević je istakao da će za predstojeće lokalne izbore ta partija imati dva kandidata za predsednika opštine, sa urednim pristupnicama i članskim kartama „ali u majicama različitih boja“.

Lokalnu vlast u Gornjem Milanovcu obavlja koalicija SPS i SNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.