U trendu

Stranke traže sastanak s Vučićem o izbornoj platformi

Koalicija Pokreta radnika i seljaka i Gradjanske inicijative Goranaca zatražila je danas od predsednika Vlade Srbije i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića sastanak, na kojem bi bili definisani novi koalicioni odnosi za predstojeće izbore i utvrdena zajednička platforma i strateški ciljevi.

„Koalicija Pokreta radnika i seljaka i Gradjanska inicijativa Goranaca pokazali su se kao najkorektniji koalicioni partner Aleksandra Vučića i SNS, podržavajući njegovu borbu protiv kriminala i korupcije, reformu društva i zemlje, kao i jasan put prema Evropskoj uniji, ne uslovljavajući pritom i ne tražeći za sebe i Koaliciju mesta direktora javnih preduzeća i mesta u izvršnoj vlasti“, navodi se u pismu Vučiću.

Koalicija Pokreta radnika i seljaka i Gradjanske inicijative Goranaca navela je da hoće da definiše sa premijerom Vučićem „dalje korake i da angažuju svoje kapacitete u aktivnom učešću na polju dalje reforme Srbije i što bržoj integraciji zemlje u EU“.

Saopštenje koalicije Pokreta radnika i seljaka i Gradjanske inicijative Goranaca potpisali su njeni lideri Zoran Dragišić i Orhan Dragaš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.