U trendu

Strategiju obrazovanja u Srbiji sprovodi MMF

Granski sindikat prosvete USS „Sloga“ saopštio je danas da se protivi svakom otpuštanju zaposlenih u prosveti i smatra da nema viška u toj grani, već samo manjka svesti kod aktuelne vlasti o samom značaju obrazovanja nacije u njenom daljem razvoju.

Sindikat je naveo da Strategiju razvoja obrazovanja u Srbiji „kroji MMF, a ne reformatori kako resorni ministar Srđan Verbić voli da predstavlja“ i istakao da je i laiku jasno da je nemoguće sprovesti bilo koju kvalitetniju meru iz usvojene Strategije bez izdvajanja finansijskih sredstava za njeno sprovođenje.

„Zato više ne pristajemo na bilo koje reforme obrazovanja sa onima koji prosvetu vide isključivo kao deo celine javnog sektora koji treba smanjiti zbog ispunjenja obaveza prema kreditnim aranžmanima, bilo da su to sindikati ili predstavnici same Vlade Srbije“, ističe se u saopštenju.

Kako je navedeno, otpuštanja u sistemu prosvete su nastavak urušavanja već okrnjenog sistema obrazovanja, u kome već godinama unazad dominiraju nikad do kraja razjašnjene afere sa kupovinom ocena, sticanjem sumnjivih diploma i doktorata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.