U trendu

Student uputio otvoreno pismo Vučiću

BEOGRAD – Student Stefan Karanović uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je zatražio da „zaštiti studenta-uzbunjivača od odmazde profesora“, pošto je suspendovan sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Karanović tvrdi da je suspendovan jer je ukazivao na korupciju i kriminal u toj obrazovnoj ustanovi.

On je u pismu predsednika upitao da li su Srbiji potrebni mladi „poslušnici“ ili pametni ljudi koji razmišljaju svojom glavom i bez obzira na cenu se bore protiv korupcije i nepravde, i da li oni koji ukazuju na kriminal i korupciju zaslužuju da umesto nagrade, dobijaju pretnje, suočavaju se sa izmišljenim aferema i nemaju mogućnost da vode normalan život, piše Radio Slobodna Evorpa.

„Da li će se na ovaj način, zataškavanjem istine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, srpsko pravosuđe podići sa najnižih grana u istoriji ove nesrećne zemlje na kojima se trenutno nalazi i ovako ući u EU“, upitao je Karanović u pismu u kojem se Vučiću obraća sa „Vaš budući kolega“.

On je, navodi RSE, podsetio da je podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu protiv nekadašnjeg dekana i sekretara Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Ljubomira Stajića i Stanisava Masalovića, zbog navodnog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Karanovićnavodi da su Stajić i Masalović zloupotrebili službeni položaj time što su odbijali da mu daju dokumenta za ispisivanje s fakulteta „iz osvete zbog njegovih tekstova koji su izlazili u medijima“, a čime je, kako kaže, onemogućen da nastavi studije na drugom fakultetu, iako je to njegovo ustavno pravo.

Karanović je, podseća RSE, krajem novembra prošle godine podneo zahtev za ispis sa fakulteta i izdavanje potvrde o položenim ispitima da bi nastavio studiranje na drugom fakultetu, ali mu je Pravni fakultet umesto ispisnice izrekao meru suspenzije, jer je navodno prekršio disciplinu.

Disciplinsku prijavu protiv Karanovića podnela su 44 nastavnika i asistenta sa Pravnog fakulteta, navodi se u tekstu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)