U trendu

Studenti dokaz da Srbija ima budućnost

Stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu danas su u Skupštini Srbije uručeni ugovori o stipendiranju, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su ovi studenti dokaz da Srbija ima budućnost.

„Vas 526 dokazuje da Srbija ima budućnost i da možemo da se oslonimo na vas. Vi treba da budete pokretačka snaga i motiv mladim ljudima“, rekao je Udovičić u Beogradu.

On je naveo da je za divljenje to što prosečnu ocenu deset ima 46 od 526 studenata.

Ministar je stipendistima poželeo da ne stanu na toj stipendiji.

„Da ovih 30.000 dinara ne doživite samo kao nagradu i da ih uložite u svoje dalje znanje. Želim vam da postavite granice koje će novi mladi želeti da dostignu i prestignu“, dodao je Udovičić.

On je kazao i da je Srbija potpisala sa 16 kompanija ugovore o saradnji kako bi najboljim studentima bila obezbedjena i praksa.

Studentkinja Pravnog fakulteta i jedna od stipendistkinja Marija Prijić rekla je da ova stipendija može samo da motiviše studente da nastave da se trude i rade.

„Smatram da je to jedan od najboljih načina da se investira novac. Zahvaljujući stipendiji možemo da nastavimo da ulažemo u svoje znanje“, kazala je ona i izrazila nadu da će takvih stipendija biti sve više.

Ovo je treća godina da se stipendije dodeljuju, a do sada je nagradjeno više od 8.400 studenata.

Ove godine Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta dodeljuje ukupno 526 stipendija u iznosu od 157.800.000 dinara.

Osnovni cilj Fonda za mlade talente je podsticanje i vrednovanje izuzetnih postignuća mladih talenata Srbije u različitim oblastima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.