U trendu

Sudija u Čačku razrešen zbog skrivanja predmeta

Vrhovni savet sudstva smenio sudiju Prekršajnog suda u Čačku Miodraga Plazinića zbog toga što je pokušao da sakrije 33 izvršna predmeta kako bi zastareli, rečeno je danas agenciji Beta u sudu.

Plazinić je smenjen „zbog teškog disciplinskog prekršaja“ zato što je neopravdano odugovlačio postupak izvršenja u predmetima sa kojima je kao izvršni sudija bio zadužen godišnjim rasporedom predmeta za 2014. godinu“.

Reč je o 33 predmeta, od kojih je kod četiri u trenutku kada su pronadjeni nastupila zastarelost. 

Na disciplinske prekršaje sudije Plazinića ukazivali su prošle godine zaposleni u Prekršajnom sudu u Čačku, koji su obavestili Vrhovni savet sudstva o nestanku deset izvršnih predmeta iz 2012. i 2013. godine koji se odnose na saobraćajne i privredne prekršaje za koje su propisane novčane kazne.

Predsednica Prekršajnog suda u Čačku Danka Djordjević podnela je početkom juna prošle godine Visokom savetu sudstva prijavu protiv Plazinića.

Ona je tada izjavila novinarima da je u saradnji s policijom izvršena rekonstrukcija nestalih predmeta i da će postupci protiv prijavljenih gradjana biti sprovedeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.