U trendu

Sudska i izvršna vlast 250 dana nisu dale odgovor o padu helikoptera

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas u Skupštini Srbije da je u najavi formiranje dva ili tri anketna odbora, ali da je jedini bitan među njima onaj koji će se baviti pitanjem pada helikoptera u kojem je poginulo sedam ljudi.
Živković je ocenio da je taj anketni odbor važan jer „sudska i izvršna vlast nisu dale nijedan odgovor na to pitanje za 250 dana“.

On je ocenio da anketni odbori mogu da ispune svoj cilj samo ako poslanici u Skupštini predstavljaju građane, a ne izbor stranke sa „švedskog stola“.

Dodao je da veliki broj ljudi ne razume funkciju parlamenta, kao kontrolora vlasti, i da je Skupština „protočni bojler“ vlasti.

Demokratska stranka (DS) ponovo je 9. oktobra zatražila da se u Skupštini Srbije oforme anketni odbori koji bi se bavili slučajem prisluškivanja predsednika DS-a Bojana Pajtića, kao i istragom o padu vojnog helikoptera u kojem je stradalo sedam osoba.

Helikopter Vojske Srbije, kojim je jedna beba prevožena iz Novog Pazara za Beograd, srušio se 13. marta, a u padu je poginulo sedam osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.