U trendu

Sukob SNS i SPS u Gornjem Milanovcu

Višemesečna netrpeljivost predstavnika Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) u Gornjem Milanovcu, gde čine vladajuću koaliciju, danas je na sednici Skupštine opštine kulminirala teškim medjusobnim optužbama.

Razmatrajući izveštaj o budžetu za devet meseci ove godine, Dejan Kovačević iz SNS optužio je svoje koalicione partnere i predsednika opštine Milisava Mirkovića da neracionalno troše sredstva i da se nepotrebno rasipaju milioni dinara.

„Iako je Dan opštine obeležen u aprilu, tek sada dobijamo izveštaj o utrošenim sredstvima gde se vidi da su nepotrebno uložene velike pare“ rekao je Kovačević.

On je izjavio da su Festival svetske muzike u Takovu organizovali isti ljudi koji obavljaju tehničke poslove, a pojavljivali se kao donatori, da bi na kraju ugovori za plaćanje bili potpisani s članovima njihovih porodica.

Predsednik opštine Milisav Mirković iz SPS je odgovorio da za Dan opštine ni dinar nije nenamenski potrošen, iako je sve organizovano u saradnji sa republičkim vlastima, povodom obeležavanja „Dva veka Takovskog ustanka“.

„Sramno je šta pričate. Ako zajedno radimo, treba da delimo i odgovornost, i nećemo dozvoliti da sada, odjednom, sve rušite i ponašate se gore od opozicije“, istakao je Mirković.

On je rekao da su to „politički govori“ i dodao da se približavaju izbori.

Mirković je dodao da gradjani odobravaju i hvale takav rad opštine, a da kritike stižu samo iz SNS.

Prilikom glasanja, većina prisutnih odbornika SNS, pa i Dejan Kovačević, glasali su za izveštaj o budžetskoj potrošnji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar