U trendu

Šutanovac: Ovde se sve radi kao u nekom trileru

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da se, ukoliko ljudi iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) odaju državne tajne, postavlja pitanje ko je radio njihove bezbednosne provere, kako je moguće da su došli na te pozicije i kako do sada nisu procesuirani.

„Ovde je problem što se sve radi scenski… kao u nekom trileru, a da je u isto veme naša država u fazi propadanja, sa najvišim stepenom siromaštva… i sve to postaje nebitno kad krenu tekstovi o ‘državnim udarima'“, rekao je Šutanovac u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika „Vreme“.

Šutanovac je naveo da je u srpskim listovima u protekle četiri godine bilo „više desetina naslovnih strana“ na kojima „samo što nije“ ili „upravo jeste“ pokušan atentat na premijera i državni vrh.

„Ne ulazim u to da li je to zaista tačno ili ne, ali nijedna ozbiljna država na takav način ne plasira informacije“, rekao je Šutanovac.

On je naveo da je u vreme dok je bio ministar odbrane, stigla informacija da je „odredjana grupa ljudi, desničara, u procesu nabavke snajperske puške kojom je trebalo da na fudbalskoj utakmici Srbija – Italija bude pucano“ na njega i predsednika Srbije Borisa Tadića.

„Vojno-bezbednosna agencija (VBA) je profesionalno obavila svoj posao, privedeni su ljudi, procesuirani, i to nikada nije objavljeno. Dakle, mediji ovde očigledno služe da bi se javnost uzbunila, sažalila, a ne da bi se došlo do konačne istine“, rekao je predsednik DS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar