U trendu

Šutanovac: Peti oktobar dan za ponos, vlast neće uspeti da poništi sve tekovine

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da je 5. oktobar dan za ponos i da aktuelna vlast, ma koliko se trudila, neće uspeti da poništi sve tekovine tog datuma i da ubedi gradjane da taj dan nije bio istorijski važan za Srbiju.

„Ma koliko se oni koji su danas na vlasti trudili da ponište sve tekovine petog oktobra, neće im poći za rukom da ikoga ubede da taj dan nije bio istorijski važan za Republiku Srbiju. Oni su se ceo život borili protiv onoga što peti oktobar predstavlja, baš kao što smo se mi svi borili protivonoga što oni i tada i danas u Srbiji pokušavaju da urade. Pobedili smo ih tada, pobedićemo ih opet“, naveo je Šutanovac u saopštenju.

Povodom 16. godišnjice petooktobarskih promena, Šutanovac je ocenio da je to dan kada je odbranjena demokratija i kada je Srbije odlučila da postane deo sveta, da se vrati u UN i Savet Evrope.

„Odlučili smo da skinemo gradjanima sankcije, da vratimo otete penzije, staru deviznu štednju i dečije dodatke, da uspostavimo vladavinu prava. Tada smo poručili i da nećemo dozvoliti da nam više iko ikad krade glasove i time menja izbornu volju gradjana“, naveo je on.

On je dodao da zna da su gradjani razočarani, da su neka obećanja izneverena i da neka nisu ni bila realna, kao i da niko nije mogao da sagleda količinu problema koji su se godinama taložili, ali da je to ipak dan za ponos.

„Danas većina govori o onome što nije ispunjeno. Zaboravljaju se strahote ratova, razaranja, prazni rafovi, hiperinflacija, bolnice bez sanitetskog materijala, škole bez struje i vode, vrtići bez užina, benzinske pumpe bez goriva, penzioneri bez penzija, ugroženi bez socijalne pomoći, roditelji bez dečijeg dodatka, gradovi bez prevoza, EPS bez struje, vodovodi bez vode, zime bez grejanja, putevi bez putnika, apoteke bez lekova, dinar bez vrednosti, devizne rezerve bez deviza, banke bez štednje, Jezda, Dafina, nemaština i beznadje u kom smo živeli“, naveo je predsednik DS.

Šutanovac je dodao da, iako danas više nema ratova, država po noći sama ruši, da više nema sankcija ali da država porezima i akcizama sankcioniše gradjane kao i da više nema dugovanja za penzije ali da ih država protivzakonito smanjuje.
„Više nema zakona kojima se silom ukidaju mediji, sada nema potrebe jer cenzura vlada“, ocenio je Šutanovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.