Sutra izricanje prvostepene presude Miroslavu Miškoviću

Prvostepena presuda vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću koji se tereti za finansijske malverzacije u putarskim preduzećima trebalo bi da bude izrečena u ponedeljak, 20. juna u Specijalnom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je ranije da se Mišković osudi na 12 godina zatvora i novčanu kaznu za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i poreske utaje u pomaganju.

Odbrana Miškovića zatražila oslobadjajuću presudu, jer kako su naveli, ne postoje dokazi da je Mišković vršio finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković izrazio je očekivanje da će sud doneti oslobadjajuću presudu, jer od toga zavisi da li će pravosudje u Srbiji krenuti ka Evropi.

„Ovaj proces će sigurno zauzeti značajno mesto u sudskom pravosudju, jer se optužnica zasniva samo na prividima, pretpostavkama. Nijedan svedok, a svedoci su uglavnom bili tužilaštva, nije rekao ništa što bi potvrdilo optužnicu“, kazao je Mišković.

Miškoviću je sudjenje zbog zdravstvenih razloga izdvojeno krajem prošle godine, pa presuda nije izrečena 25. marta kada je njegov sin Marko Mišković osudjen na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za utaju poreza.

Marko Mišković i Milo Djurašković oslobodjeni su optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i kruševačkom Fabrikom maziva.

Miroslav Mišković je proveo osam meseci u pritvoru, a pušten je uz jemstvo od 12 miliona evra.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike