U trendu

Sutra kiša, na planinama sneg, do 10 stepeni

BEOGRAD – U Srbiji se sutra očekuje
naoblacenje s kisom, na planinama i sa snegom, koje ce ujutro i pre podne zahvatiti sever i zapad zemlje, a u toku dana ce se prosiriti na ostale krajeve uz istovremeni prestanak padavina sa severozapada.

Duvaće slab i umeren, juzni i jugoistocni vetar, u toku dana u kratkotrajnom pojacanju i skretanju na severozapadni, saopštio je RHMZ.

Najniza temperatura biće od -5 na jugu i istoku Srbije do 5 na severozapadu, a najvisa od 4 do 10. Uvece na severozapadu Vojvodine, a u toku noci u vecini mesta postepeno razvedravanje.

U Beogradu će ujutro i pre podne doći do naoblacenja s kisom. Uvece prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Najniza temperatura biće oko 4, a najvisa oko 7 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 15. decembra, u nedelju će biti pretezno suncano i toplije. Posle podne na severu, a uvece i u toku noci i u ostalim krajevima naoblacenje s kisom, na visokim planinama sa snegom.

U ponedeljak hladnije uz pojacanje severozapadnog vetra, narocito u Vojvodini, istocnoj Srbiji i na planinama. Na severu prestanak padavina uz delimicno razvedravanje, a u ostalim krajevima pretezno oblacno, ponegde sa slabom kisom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Od utorka do cetvrtka promenljivo oblacno i jos malo hladnije,
a susnezica i slab sneg ocekuju se povremeno i u nizim predelima, ali uz malu kolicinu padavina. U petak sa zapada jace naoblacenje sa snegom, koji ce uz porast temperature do kraja perioda preci u kisu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.