U trendu

Sutra počinje prva Konferenciju o bezbednosti aerodroma

BEOGRAD – Prva Konferencija o bezbednosti aerodroma (ASCE) u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, koja će okupiti predstavnike svih regionalnih aerodroma i kompanija iz oblasti bezbednosti avijacije, biće održana sutra i 20. decembra u Beogradu.

Organizator konferencije je kompanija ‘Tango Six Events’, a generalni pokrovitelj beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

Reč je o međunarodnoj konferenciji „Airport Security Convention and Exhibition“.

Konferencija će biti održana u hotelu Hilton i okupiće proizvođače opreme i softvera iz te oblasti.

Direktor za bezbednost beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ Vladimir Mićić je ranije rekao Tanjugu da će u okviru drugog dana konferencije, 20. decembra, biti održana vežba sa pripadnicima MUP-a.

„Pripadnici MUP-a će drugog dana na terasi hotela Hilton demontrirati postupanje sa sumnjivim opasnim prtljagom. Koristiće redovnu opremu, ali i robota koji je za potrebe pripadika MUP-a nabavio aerodorm Nikola Tesla“.

Naveo je da će pripadnici MUP-a pregledati prtljag koji ostane bez nadzora, utvrditi da u njemu postoji zabranjeni predmet i uništiti ga, kao i da će vežba biti bezbedna za sve posetioce.

Mićić je rekao da su učešće potvrdili predstavnici svih aerodroma u regionu: Ljubljana, aerodromi u Hrvatskoj, aerodrom Sarajevo, Banjaluka, Podgorica, Tivat, Ohird, Skoplje, Tirana, Niš i drugi, kao i državnih organa i institucija – policija, carina, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, avioprevnici…

Cilj konferencije je da okupi najvažnije predstavnike u tom segmentu industrije u Jugoistočnoj Evropi i poveže ih sa svima zainteresovanim da svoje poslovanje prošire na domen bezbednosti aerodroma.

Skup je zamišljen kao kombinacija panela, prezentacija i izložbenog dela

Predstavnik izraelske službe EL AL, regionalni menadžer bezbednosti Amit Bar Av, održaće prezentaciju na temu Izraelski bezbednosni koncept u avijaciji.

Predstaviće se i Kancelarija Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka u Srbiji: potrebu i obavezu sertifikacije i zaštite sa aspekta tajnih podataka, pristupa tim podacima, obaveze države i institucija i drugo, kao i SMATSA na temu sajber bezbednosti kontrole letenja.

Prisustvovaće svetski renomirani proizvođači opreme: Smitsh detection, Rapiscan, Nuctec h, Rohde & Sc hwarz, Sony, Huawei, Surescan, CEIA, Bruker, Dallmeier.

Beogradski aerodrom će podeliti svoja iskustva sa kolegama iz regiona, jer je uspešno prošao sve EKAK inspekcije, projekat One Stop Security verifikovan od strane inspektora Evropske komisije, TSA inspekcije, što je omogućilo direktne letove nacionalnog avioprevozkika ka SAD i drugo.

Svetski lider na polju privatnog obezbedenja Securitas će prezentovati svoje viđenje bezbednosnih mera na aerodromima u Evropi, kao i na aerodromima u Hrvatskoj.

VIP mobile će prezentovati svoju opremu i odredeni proizvodi će biti dostupni za demonstraciju na konferenciji (bodi skeneri, detektori tragova eksploziva, detektori eksploziva u tečnostima, kamere, softverska rešenja za prepoznavanje lica, automobilskih tablica…)

Ispred glavne konferencijske sale biće postavljen izložbeni prostor sa štandovima sponzora, gde će svi zaintresovani biti u prilici da se bliže upoznaju sa njihovim specifičnim delatnostima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar