najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sutra protest Pokreta Podrži RTV u Novom Sadu

Pokret “Podrži RTV” organizovaće sutra, 22. maja, protest “Istinom protiv otmičara” u vreme emitovanja Dnevnika u 17 časova zbog godišnjice “politički motivisanih smena” na Radio-televizije Vojvodine (RTV) i osnivanja tog pokreta, koji je nastao kao reakcija na te smene.

Protest će početi ispred zgrade Televizije Vojvodine, a nakon toga je planirana i protestna šetnja, saopštio je Pokret “Podrži RTV”.

“Godinu dana posle neopravdanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine, koje su dovele do urušavanja kvaliteta programa, pada gledanosti i poverenja u pokrajinski javni servis, za to još niko nije odgovarao niti podneo ostavku”, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da je na RTV-u “uvedena cenzura”, a da u programu te televizije više ne postoje problemi gradjana, koji su je “osnovali, koji je finansiraju i kontrolišu”

“Samo ostavke više nisu dovoljne, tražimo i odgovornost”, dodaje se u saopštenju.

Protest će sutra početi u 17 časova u vreme kada RTV emituje Dnevnik.

“Pošto za novo uredništvo javnog servisa do sada nismo bili tema, koja zaslužuje da udje u Dnevnik, koji se emituje i na RTS-u, potrudićemo se sami da se u centralnoj informativnoj emisiji čuje i naš glas”, piše u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike