U trendu

Sutra sunčano i toplo, temperatura do 28 stepeni

U Srbiji će sutra biti sunčano i toplo, sa najnižim temperaturama od 8 do 14 stepeni a najvišim od 24 do 28 stepeni, uz slab i umeren jugoistočni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će sutra biti sunčano i toplo, očekuje se slab i umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti 14 a najviša 27 stepeni.

U Srbiji se u subotu većinom dana očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, od popodneva u zapadnim i jugozapadnim krajevima a od večeri i u ostalim može doći do naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U nedelju će biti oblačno, svežije i vetrovito sa mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviše padavina se očekuje u južnim i centralnim delovima zemlje. Na severu će doći do delimičnog razvedravanja uz umeren i jak severni vetar.

U nedelju se na jugu i jugoistoku Srbije očekuje lokalno velika količina padavina, od 20 do 40 milimetara za 12 h.

U ponedeljak i utorak očekuje se promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sredu i četvrtak sunčano i toplije.

U Beogradu će u subotu preko dana biti toplo a od večeri će doći do naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kiša se očekuje i u nedelju ujutru.

U ponedeljak i utorak će biti promenljivo oblačno sa kratkotrajnom kišom a u sredu i četvrtak pretežno sunčano i toplije.

Biometeorološka prognoza za petak, 19. maj 2017.

Zbog očekivanih prilika i dalje se savetuje oprez srčanim bolesnicima kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenljivog raspoloženja i glavobolje. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetljivih osoba. Zbog očekivano visokih vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.