U trendu

Suzbijanje komaraca u Beogradu nastavlja se i danas

BEOGRAD – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastaviće danas sa suzbijanjem komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Ako vremenske prilike dozvole, suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se od 19:30 do ponoći na lokacijama – nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje uz kanal Galovica, Vinogradska, Ada Ciganlija, Makiš, Ada Međica, Zemun polje, Batajnica 1, naselje Ekonomija, Batajnica 2, 3, i 4, Šangaj, Busije, Busije i deo Šangaja, Dobanovci 1 i 2, Ugrinovci 1 i 2.

Građani se pozivaju da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije, navodi se u saopštenju „Gradske čistoće“, objavljenom na sajtu Grada Beograda.

Dodaje se da je preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani Beograda svakog radnog dana od 7.00 do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.