U trendu

Suzbijanje krpelja sa zemlje danas na više lokacija u Beogradu

BEOGRAD – Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ danas će od 10 do 15 sati sprovoditi akciju suzbijanja krpelja uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, akcija suzbijanja krpelja obuhvatiće Banjičku šumu, Stepin gaj, Šumice i okolinu, Košutnjak, Pionirski grad, Usće sa priobaljem i okolnim parkovima, Zemunski park, Blok 45 – Galovica, Miljakovačku šumu, Filmski grad, park Nova Skojevska.

Osim toga, obuhvatiće i nasip od Crvenke do Pančevačkog mosta, nasip od Pančevačkog mosta do Malog raja, Topčider, Hajd park, Zvezdarsku šumu, Mirijevski venac, park Banovo brdo, park Bele vode i Lipovačku šumu, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Dodaje se da će po potrebi biti obuhvaćene i druge površine kao što su parkovi, izletišta, šetališta, park šume, šume, dečija igrališta, sportski centri i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i domaćih životinja.

Dodaje se da „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Navodi se i da je preparat koji se koristi za suzbijanje krpelja registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo krpelja pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar