Svečano otvaranje stadiona Tašmajdan: Rok koncert za Beograđane

Nakon pet godina rekonstrukcije, završeni su radovi na stadionu Tašmajdan, a svečano otvaranje biće 22. aprila. Tada će u 19 sati na koncertu nastupiti nekoliko rok grupa i Leontina sa svojim horom, javlja Beoinfo.

„U toku je primopredaja između vlasnika objekta i izvođača radova i ona će biti završena u narednom periodu. Veoma sam srećan zato što je prihvaćena moja ideja, koju sam izneo javno pre nekoliko meseci, da se stadion otvori koncertom grupa koje su decenijama ranije nastupale na Tašu i uz koje smo svi odrastali. Sa ponosom mogu da vam kažem da već imamo desetak rezervacija za koncerte kao i da se pregovara sa Teniskim savezom Srbije da se meč Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije odigra u julu baš na ovom stadionu“, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako prenosi Beoinfo, osim koncerata i sportskih događaja, stadion će se iznajmljivati i rekreativcima, a zimi će ponovo na njemu biti klizalište.

„Stadion sada izgleda prelepo. Biće multifunkcionalan, kao što je i bio, ali na savremeniji i bolji način. Modernizovan je, a bezbednosni aspekti su značajno pojačani. Prilikom projektovanja i izvođenja radova moralo se voditi računa o tome da stadion zadrži svoj autentični izgled i u tome se zaista uspelo. Stadion je dobio izgled iz 1954. godine“, kaže za Milan Novović, direktor „Tašmajdana“.

Stadion će imati multifunkcinalnu podlogu, što znači da će na njemu moći da se igraju mečevi gotvo svih sportova, izuzev fudbala.

„Stadion će imati 5.348 kvadratnih metara zatvorenog i 9.500 otvorenog prostora. Moći će da primi oko 10.500 posetilaca od toga 7.500 na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena su 30 sa 60 metara. Urađene su potpuno nove svlačionice, poslovni prostori, napravljen je i prostor za rad novinara“, kazao je Vesić.

Druga faza završena je sa malim, ali opravdanim zakašnjenjem oko mesec dana, a na rekonstrukciju stadiona čekalo se jer je bilo probijanja rokova u prethodnoj fazi koja je obuhvatala zahtevne radove.

„Na samom sadionu nalazi se miocenski sprud, prirodno dobro koje je zaštićeno i koje može biti jedan od uzroka ovolikog trajanja radova. On je morao biti zaštićen na poseban način i rekao bih da se svaki dinar uložen u tu zaštitu isplatio, jer je stadionu dao rustičnu notu“, kazao je direktor Novović.

Nakon ove rekonstrukcije, na stadionu će zimi konačno ponovo biti otvoreno čuveno klizalište, simbol Tašmajdana.

„Ledena ploča koja je na stadionu bila formirana tokom zimskih meseci nije funkcionisala 15-20 godina. Urađena je kompletna instalacija, a prošle godine je rađena proba leda“, kazao je Novović dodajući da će i sala u kojoj su se nekada trenirali borilački sportovi ponovo biti otvorena.

Zajedno sa stadionom SRC „Tašmajdan“ kompletiraće svoju bogatu sportsku ponudu.

„Dva bazena, savremeno opremljen rekreativni centar po najvišim standardima, najmodernija oprema, teretane, spa centri, ledena dvorana koja je takođe u punom pogonu i hala Aleksandar Nikolić, sve su to sadržaji Tašmajdana. Uz stadion, Tašmajdan može bez problema da nosi epitet najvećeg centra za mnogo sportova“, dodao je Novović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike