U trendu

Svetski eksperti za talente zasedali u Petnici

Trodnevni skup svetskih stručnjaka za rad s talentima završen je danas u Istraživačkoj stanici „Petnica“ (ISP) kod Valjeva, saopštila ta ustanova.

Eksperti iz mreže organizacija koje se bave dodatnim naučnim obrazovanjem i izuzetnošću mladih, njih 20, održali su u Petnici svoj godišnji skup. Stručnjaci iz Nemačke, Izraela, Poljske, Češke, Madjarske, Rumunije, Danske, Španije, Italije, Hrvatske i Srbije su razgovarali o unapredjenju načina identifikacije talenata i o savremenim obrazovnim programima za njih.

Mreža organizacija za izuzetnost mladih okuplja organizacije širom sveta, koje se bave talentima, njihovom posebnošću, i prilagođenim obrazovnim programima, uz dodatnu motivaciju. Mreža je registrovana u Nemačkoj, a članice su organizacije sa svih kontinenata.

Istraživačka stanica „Petnica“ od 1982. godine organizuje obrazovne programe za motivisane i zainteresovane učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna. Kroz njene programe je do sada prošlo 50.000 učesnika.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike