U trendu

Svilajnac dobio Sportsku halu vrednu 80 miliona dinara

SVILAJNAC – Građani Svilajnca od večeras imaju novu sportsku halu, u čiju je rekonstrukciju uloženo 80 miliona dinara, a predsednik opštine Predrag Milanović najavio je da će biti pokriven zimski bazen koji je u blizini hale, te da je u planu izgradnja nove zajedničke kotlarnice za halu i bazene.

Predajući halu na upotrebu sportistima, učenicima i rekreativcima Milanović je rekao da će halu koristiti i drugi sportisti i sportski klubovi iz Srbije.

Inače, od 80 miliona, 50 je dala Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, a 30 opština, a reč je o objektu sagrađenom pre 40 godina, koji je sada potpuno obnovljen, ima novi krov, stolariju, fasadu sa termoizolacijom, nove vodovodne i kanalizacione instalacije, rasveta, 
novi sporstki parket…

Uređene su tribina za 1.500 posetilaca, zamenjena mašinska instalacija, izrađeni novi ventilacioni kanali, sanitarni čvorovi, svlačionice, postavljeni novi golovi, pokretni koševi.

Dimenzije i oprema hale omogućavaju održavanje međunarodnih takmičenja, ali i revijalna takmičenja, slavlja, a na otvaranju je večeras bilo oko 2.000 Svilajnčana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.