U trendu

SzS najavljuje prijave zbog gradnje gondole i seče stabala

BEOGRAD – Odbornici Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda najavili su danas da će podneti krivične prijave protiv gradonačelnika Zorana Radojičića, njegovog zamenika Gorana Vesića i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića zbog, kako su naveli, štetnog projekta izgradnje gondole od Kalemegdana do Ušća i seče stabala.

Šef te odborničke grupe Nikola Jovanović je novinarima na Kalemegdanu, gde je sečom stabala počela priprema terena za izgradnju gondole, rekao kako taj projekat ima pogubne ekonomske posledice i da je njegova najveća šteta što „skrnavi dva najveća blaga Beograda – pogled na Ušće i Kalemegdan“ i da će zato Radojičić, Vesić i Ljajić morati da plate štetu iz svog džepa.

Pozvao ih je da zaustave „štetni“ projekat i poručio da će u suprotnom pozvati građane da sruše šipove na padinama oko Kalemegdana koji su, kako je rekao, zabranjeni generalnim urbanističkim planom i Zakonom o zaštiti kulturnih dobara.

Odbornik i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas je, na pitanje novinara da li ga sadašnja seča stabala podseća na seču platana u Bulevara kralja Aleksandra u vreme dok je on bio gradonačelnik, odgovorio da ne.

Jer, kako je navedeno platani su sečenii na osnovu dve studije Šumarskog fakulteta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike