U trendu

Tadić raspušta sve odbore koji formiraju vlast sa SNS

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je predsedništvo te stranke odlučilo da ni na jednom nivou neće biti saradnje sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS) i da će biti raspušteni svi odbori koji ne budu poštovali tu odluku.

„Predsedništvo SDS-a je donelo odluku da nema saradnje sa SNS-om ni na lokalnom nivou i svi odbori koji su protivno odluci i politici naše stranke ušli u proces formiranja lokalnih vlasti sa SNS-om, biće raspušteni“, naveo je Tadić u pisanom saopštenju i podsetio da je već raspušten odbor SDS-a iz Vranjske banje.

Tadić je dodao da je SDS u izborni proces ušla sa obećanjem da će biti snažna opozicija vladajućim strankama i da će se boriti protiv „štetne politike“ koju je vodila SNS u protekle četiri godine, odnosno da neće učestvovati u vlasti sa tom strankom.

On je dodao da je SNS nakon izbora, u skladu sa antievropskim i nedemokratskim načinom vladanja karakterističnim za tu vlast, krenula u „napad“ na odbore SDS-a u mestima u kojima je SDS ostvarila najbolje rezultate, vršeći pritisak na odbornike i ucenjujući ih ugrožavanjem egzistencije i radnim mestima ukoliko sa njima ne učestvuju u vlasti.

„Upravo je to način na koji je SNS vladao prethodne četiri godine  –  prvo su ekonomskim uništavanjem dramatično povećali nivo apsolutnog siromaštva, a potom od svoje stranke napravili praktično biro za zapošljavanje, zloupotrebljavajući katastrofalnu situaciju u koju su doveli gradjane Srbije“, naveo je Tadić.

On je dodao da je misija SDS upravo da se bori protiv takve politike i da menja društvo na bolje, ne učestvujući u vlasti po svaku cenu.

Nedavno je na sednici Opštinskog odbora SDS u Beloj Palanci jednoglasno doneta odluka da ceo opštinski odbor ove stranke predje u Srpsku naprednu stranku.  SDS je na lokalnim izborima u tom gradu osvojila najviše mandata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)