U trendu

Taksisti najavili radikalizaciju štrajka od ponedeljka

Beogradski taksisti koji nemaju dozvole za rad najavili su danas da će od ponedeljka, 22. februara svakodnevno organizovati protestne vožnje zbog višegodišnjeg čekanja na dozvole za obavljanje taksi delatnosti.
Predstavnik okupljenih oko Inicijative za ocenu ustavnosti Odluke o taksi prevozu u Beogradu Aleksandar Milić kazao je da 130 taksista, koji ispunjavaju sve uslove za obavljanje taksi delatnosti, zahtevaju od grada da im izda auto-taksi dozvole.

„Od ponedeljka organizujemo protestne vožnje svakog dana. Paradoksalno je to što smo za protestne vožnje morali da tražimo dozvolu od Ministarstva saobraćaja, a oni nam je verovatno neće izdati“, kazao je Milić.

Dodao je da ukoliko resorno ministarstvo ne odobri protestne vožnje deo beogradskih taksista i njihove porodice će započeti štrajk gladju.

Milić je kazao da su okupljeni oko Inicijative danas podneli krivične prijave za krivično delo prevare Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv nadležnih u Ustavnom sudu Srbije, Skupštini Beograd i Ministarstva saobraćaja.

Dodao je da je gradska vlast u Beogradu „glavni krivac“ za to što 130 taksista nema dozvole za rad.

Milić je kazao da iako su taksisti pre više od tri godine položili ispit za ovu kategoriju prevoza i državni ispit o poznavanju grada, za šta su platili 120.000 dinara, grad koji je to sve ogranizovao odbija da im izda dozvole za rad bez navodjenja konkretnih razloga.

Taksista Aleksandar Milošević kazao je da je Ustavni sud, kojem su se okupljeni oko Inicijative više puta obratili, kao glavni razlog za nedobijanje dozvole za rad naveo da nema slobodnih mesta za nova taksi vozila u Beogradu.

Deo beogradskih taksista započeo je štrajk 17. februara ispred zgrade Vlade Srbije, tvrdeći da godinama unazad bezuspšeno pokušavaju da ostvare ustavno pravo na slobodu preduzetništva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar