U trendu

Tanjug mora biti brisan kao javno preduzeće

Predstavnica Agencije za privredne registre Ružica Mačukat izjavila je danas u Beogradu da Novinska agencija Tanjug koja je ugašena Vladinom odlukom, iz registra mora biti brisana kao javno preduzeće, a potom i kao medij.

„Status Tanjuga propisan je odlukom Vlade i prestao je da postoji prestankom zakona. Mora biti brisan kao javno preduzeće, a onda i kao medij. To mora da uradi zakonski zastupnik“, rekla je Ružica Mačakut na skupu o privatizaciji medija koji se održava u Medija centru u organizaciji Asocijacije medija.

Ona je dodala da zakonski zastupnik mora da potpiše i finansijske izveštaje za prošlu godinu.

Tanjug je odlukom Vlade Srbije u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima prestao da radi 31. oktobra prošle godine, jer u postupku privatizacije u dva kruga nije bilo zainteresovanih kupaca za tu agenciju.

Od odluke o prestanku rada, država je iz budžeta uplatila Tanjugu nešto više od 76 miliona dinara za otpremnine za 152 zaposlena, kao i za rešavanje pravnih posledica prestanka rada agencije. Agencija je nastavila da emituje vesti i posle odluke o prestanku rada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar