U trendu

Telenor fondacija opremila deset škola u Srbiji interaktivnim bukvarima i aplikacijama za …

Telenor fondacija opremila je deset osnovnih škola u Srbiji interaktivnim bukvarima, aplikacijama za učenje matematike i engleskog jezika, interaktivnim tablama i tabletima, saopštila je danas ta fondacija.

„Rezultati pokazuju da učenici sa većom pažnjom prate interaktivnu nastavu, jer pomoću aplikacija uče na zabavan i kreativan način“, rekla je menadžerka Telenor fondacije Milica Begenišić.

Dodala je da obuka učitelja i sve veći broj dece koja imaju priliku da učestvuju u interaktivnoj nastavi, potvrdjuju da je ovaj projekat dobra osnova za dalji razvoj digitalne pismenosti u Srbiji.

Kroz interaktivnu nastavu, učiteljima je, kako se navodi, omogućeno korišćenje adekvatnog i savremenog nastavnog programa, uz korisne i kreativne ideje koje deci drže pažnju na časovima.

Izveštaji o radu učenika u okviru aplikacija dodatno olakšavaju rad i pružaju mogućnost da se u potpunosti posvete učenicima. 

Projekat „Unapređenje digitalne pismenosti pomoću IKT-a u osnovnim školama u Srbiji“, koji je tom donacijom podržala Telenor fondacija započet je u januaru 2017. a sprovodi ga Udruženje gradjana „Jerinin grad“.

Interaktivna nastava u protekloj školskoj godini obavljala se u 280 osnovnih škola i uključila više od 16.000 prvaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.