U trendu

Telenor medju tri najbolja poslodavca u Srbiji u 2018. godini

Kompanija Telenor saopštila je danas da je u 2018. godini bila medju tri najbolja poslodavca u Srbiji, uz kontinuirano ulaganje u razvoj zaposlenih, a prema ocenama anonimne i nezavisne ankete na portalu „Infostud“, u kojoj je učestvovalo više od 10.000 ispitanika.

„Kada se jedna kompanija obaveže na odgovorno poslovanje, to podrazumeva da sve što radi ima značajan uticaj na njene zaposlene, korisnike, partnere, gradjane, institucije i celokupno društvo. U Telenoru podržavamo projekte u kojima se tehnologije i digitalna rešenja koriste kako bi se smanjile nejednakosti i bolje povezalo društvo, ulažući u obrazovanje, socijalnu inkluziju, životnu sredinu, kulturu i umetnost“, kazala je direktorka komunikacija i održivog razvoja Telenora Srbije Marija Vujanić.

Povodom predstavljanja godišnjeg izveštaja te kompanije o održivom poslovanju za 2018. godinu, ukazano je da je bezbednost dece na internetu u žiži odgovornog poslovanja Telenora i da je o ovoj temi, od 2012. do kraja 2018. godine, edukovano više od 35.000 dece.

Istaknuto je da je jedan od ključnih projekata u prethodnoj godini, „Bezbedan internet za celu porodicu“, bio posvećen edukaciji dece uzrasta od četiri do osam godina, njihovih roditelja, učitelja i vaspitača.

U projektu koji su u partnerstvu sa Telenorom i Unicefom, sproveli Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Užički centar za prava deteta, 150 trenera, učitelja i vaspitača završilo je obuku o važnosti digitalnih kompetencija i bezbednosti, dok je na panel diskusijama u pet gradova Srbije učestvovalo više od 500 nastavnika i roditelja.

Kroz edukativne radionice prošlo je 3.750 dece, uzrasta od četiri do osam godina, kao i 2.000 njihovih roditelja.

Istovremeno, u sklopu projekta „Vršnjačkom edukacijom protiv digitalnog nasilja“, 3.250 tinejdžera, uzrasta od 12 do 19 godina, u 10 opština u Srbiji učilo je kako da se bezbedno i odgovorno ponašaju na internetu.

U saradnji sa udruženjem „Jerinin grad“, interaktivna nastava i digitalni udžbenici stigli su u 280 osnovnih škola i koristilo ih je 16.000 prvaka.

Internet portal i aplikacija Dostupnibeograd.rs razvijena je kako bi pomogli osobama sa invaliditetom da olakšaju kretanje i svakodnevno snalaženje u Beogradu, tako što mogu da prate pregled pristupačnosti objekata, u saradnji sa Centrom za unapredjenje društva.

Resertifikacijom EMS standarda, aktivnosti kompanije usmerene su na zaštitu životne sredine, a u prethodnoj godini, ostvarene su i značajne uštede.

Sa gotovo 40.000 novih korisnika elektronskog računa u 2018. godini, uštedelo se 300.000 listova papira i 300.000 koverti.

Postupajući odgovorno u svim aspektima poslovanja, Telenor će i u narednom periodu nastaviti da, putem Telenor fondacije, pokreće, razvija i podržava projekte koji unapredjuju društvo u Srbiji, istaknuto je u saopštenju.

Kompletan izveštaj o održivom poslovanju kompanije Telenor u 2018. godini možete se pročitati na sajtu kompanije Telenor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.