najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Televizija VK prestala da radi jer trpi pritiske

Televizija VK iz Kikinde obustavila je juče emitovanje programa nakon 16 godina rada, navodeći da “trpi nepodnošljive pritiske” ali i da “odbija da postane SNS informativni servis”, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako se navodi, osnivač televizije VK Zoran Milešević i glavna i odgovorna urednica Dijana Subotički Miletić vratili su Regulatornom telu za elektronske medije dozvolu za emitovanje, koju je ta medijska kuća dobila ove godine a koja je važila do juna 2024.

“Pritisci koje trpi TV VK postali su nepodnošljivi i neodrživi za funkcionisanje kuće koja se ponaša kao regionalni javni servis i neguje istraživačko novinarstvo. Sve strukture javnih vlasti u Kikindi rade netransparentno i kriju informacije od javnog značaja”, naveli su u saopštenju Milešević i Dijana Subotički Miletić.

Rukovodstvo TV VK je u saopštenju navelo i da “odbija da postane SNS servis ili televizija koja će plasirati hvalospeve o vlasti bez provere činjenica o radu bilo kog organa ili institucije”.

Prema navodima Mileševića i Dijane Subotički Miletić, gradska vlast u Kikindi “odobrava višemilionske svote podobnim medijima dok odbija da podrži projekte od javnog interesa, pa tako TV VK ubira 0 dinara iz gradskog budžeta”.

Glavna i odgovorna urednica te medijske kuće dodala je da se redakcija trudi da sačuva VK portal i regionalni VK radio koji postoji od juna 1997. godine, i koji je, prema njenim rečima “sve ovo vreme zadržao epitet slobodnog medija”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike