U trendu

Tim Ekonomskog fakulteta u Beogradu pobedio na prestižnom takmičenju analize studije slučaja

Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu pobedili su na takmičenju koje je organizovala prestižna Londonska škola ekonomije i LSE Consulting Society, saopšteno je danas.

Oni će učestovati na velikom medjunarodnom takmičenju u izradi studije slučaja – UK International Case Competition.

Na takmičenju koje je održano putem zuma, učestvovala su 33 tima studenata koji studiraju na LSE ili na nekom od partnerskih univerziteta.
Pobedničku ekipu Ekonomskog fakulteta predstavljali su Aleksa Antić kapiten tima, Ksenija Djikanović i Veljko Petrović, studenti treće godine i Matija Popović student druge godine, a oni studiraju na medjunarodnom programu LSE Economics and Finance.

„Takmičili smo se u rešavanju studije slučaja madjarske kompanije sokova Simon Juice koji su imali neočekivan rast tokom epidemije kovid 19 zbog specifičnog modela poslovanja. Od nas su tražili rešenje kako da se održi taj rast i nakon završetka pandemije“, rekao je Antić.

U saopštenju Ekonomskog fakulteta ističe se da su njihovi studenti još jednom pokazali da im je znanje u rangu znanja vršnjaka koji studiraju na vrhunskim fakultetima u inostranstvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.