U trendu

Tramp podelio i Beograđane?

Pobeda Donalda Trampa na izborima u SAD ne samo da je podelila američku javnost, već i ceo svet, uključujući i Srbiju.

I u Beogradu mišljenja su podeljena, dok jedni veličaju pobedu Trampa i očekuju zaokret i promenu politike prema Srbiji, drugi su razočarani.

Zoran Tomić oduševljen je izborom američkog naroda i novim predsednikom, a od njega očekuje i drugačiju politiku prema Srbiji.

„Tramp je dobar izbor za SAD, ali i čitav svet. On je legenda, čovek iz naroda i drago mi je što je pobedio. Možda će biti zaokreta i prema Srbiji, verovatno hoće, pa obećao je“, kaže Zoran.

Predizborne izjave Trampa da muslimanima treba zabraniti ulazak u SAD, kao i da je protiv istopolnih brakova nisu se dopali studentkinji Mirjani Timotijević, koja kaže da je „razočarana njegovim izborom“.

„Nisam ni za Hilari, ali mislim da je Tramp bio gori izbor“, pojašnjava Mirjana.

Njeno mišljenje ne deli Slobodan Trajković, koji smatra da je dobro za Ameriku, ali i ceo svet, uključujući i Srbiju, što je Tramp pobedio.

„Ne znam da li će se drastično promeniti politika SAD-a prema Srbiji, ali znam da će biti umerenija, da će nas drugačije tretirati, gledati. Da konačno i mi Srbi imamo osnovna prava kao i svi ostali na Balkanu, da uvide koliko vredimo, koliko smo miroljubivi, da hoćemo zajedništvo na Balkanu i u Evropi“, rekao je Trajković.

I Ivan Jovanović zdrušno je navijao za pobedu Donalda Trampa, ne previše što veruje u njegove ideje, već mu se jednostavno ne sviđa njegov protivkandidat.

„Mislim da će bolje biti sa njim, nego što bi bilo sa Hilari. Hilari Klinton mi deluje nekako kao voštana figura, ne odgovara mi. Biće bolje za Ameriku, ali i ostatak sveta, ,a tu smo i mi“, zaključio je Jovanović.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike