U trendu

Tražimo da se postupak protiv Ivanovića vodi pravilno

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović izjavio je danas da proces koji se vodi protiv lider Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića polako gubi smisao i da će predstavnici izvršne vlasti ukazati na nepravilnosti kako bi se Ivanoviću omogućilo da se brani sa slobode.

„Do sada se mi kao politički predstavnici nismo mešali, nismo sa izvršnih funkcija uticali ni na koji način, ali sada postaje očigledno da ovo nije predmet običnog građanina Olivera Ivanovića i mi moramo da ukažemo na neregularnosti i da tražimo da se postupak vodi pravilno i da se Ivanoviću omogući da se brani sa slobode, jer date su mnoge garancije“, rekao je Stojanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je istakao da je štrajk glađu Olivera Ivanovića njegov lični čin, ali i signal za sve Srbe.

„Svi Srbi su zainteresovani za ovaj slučaj, ne samo na KiM nego i u regionu. To je dobra poruka za sve i poruka da će morati da se vodi računa, jer će Srbi reagovati kad god se ugrozi pravo Srba“, kazao je Stojanović.

Oliver Ivanović već deset dana štrajkuje glađu, zbog čega je u petak primljen na odeljenje intenzivne nege ZC Kosovska Mitorvica.

Ivanović je počeo štrajk glađu zbog odluke o produženju pritvora do 6. oktobra. Apelaciono veće suda u Kosovskoj Mitrovici juče je odbacilo rešenje o produženju pritvora do 6. oktobra i vratilo prethodno rešenje prema kome mu pritvor ističe 26. avgusta. Sud će ponovo odlučivati o produženju pritvoru uoči 26. avgusta.

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine i tereti se za ratne zločine nad albanskim civilima u oružanim sukobima na Kosovu od 1998. do 2000. godine. Do sada nijedan svedok nije potvrdio njegovo učešće u delima koja mu se stavljaju na teret.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.