U trendu

Trenutno u Srbiji oko 1.000 migranata

Oko 1.000 migranata trenutno je na teritoriji Srbije, izjavio je danas ministar rada, zapošljavanje, boračke i socijalne politike Aleksandar Vulin. 

„U ovom trenutku se u Srbiji nalazi približno oko 1.000 migranata. Oni se kreću kroz našu teritoriju. Čekaju da izadju kada im naši hrvatski susedi pošalju vozove. Postoji vozni red kada se to dešava i za sada što se tiče nas stanje je redovno“,  rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je rekao da ne zna kako će se situacija razvijati i da li će se na proleće ponovo desiti da u toku dana prodje 8.000 ljudi kroz Srbiju i dodao da zatvranje granica neće biti rešenje.

„EU još nije spremna da izadje u javnost sa jasnim političkim rešenjem za problem migranata…Srbija mora da vodi računa o sebi – da zaštiti svoju teritoriju, da zaštiti svoje stanovništvo, a da migrantima koji su na našoj teritoriji obezbedi da budu sigurni, zbrinuti, lečeni i bezbedni“, rekao je Vulin.

On je rekao da će sutra prisustvovati tehničkom sastanku u Amsterdamu koji je posvećen zapadno-balkanskoj ruti i gde će Holandija izneti svoj stav o problemu migranata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.