U trendu

Tri aviona zbog magle nisu sletela na aerodrom „Nikola Tesla“

Avion iz Milana zbog magle sleteo je sa zakašnjenjem na „Nikolu Teslu“, dok su avioni iz Beča i Ljubljane preusmereni na drugi aerodrom, prenose beogradski mediji.

Kako navode, avion na liniji Milano- Beograd sleteo je sa zakašnjenjem u 12,06 umesto u 11,45 kako je bilo predviđeno redom letenja.

Osim toga, letovi na liniji Beč- Beograd i Ljubljana-Beograd prvo su kružili nad Sremskom Mitrovicom da bi kasnije bili preusmereni na drugi aerodrom.

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ je otvoren za letove sa svom neophodnom opremom, međutim pomenuti avioni nemaju dovoljno kvalitetnu opremu za sletanje po ovako otežanim uslovima.

Pretpostavlja se da je najverovatniji uzrok kruženja letelica gusta magla.

Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu jutros je saopštio da je neprekidno otvoren za aviosaobraćaj, jer raspolaže najsavremenijim uređajima za sletanje i poletanje aviona u uslovima izuzetno smanjene vidljivosti odnosno ima „kategoriju IIIb“.

To znači da su stvoreni uslovi da avioni sleću pri horizontalnoj vidljivosti duž piste do 50 metara i vertikalne vidljivosti od samo 15 metara, navodi se u saopštenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.