U trendu

Tribina o 20 godina genocida u Srebrenici

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina organizovaće u četvrtak u Novom Sadu tribinu “Nečista savest ili 20 godina od genocida u Srebrenici”, saopštili su danas organizatori.

“Dvadeset godina od genocida u Srebrenici, Srbija još uvek odbija da se suoči sa devedesetim godinama prošlog veka i stravičnim zločinima počinjenim u njeno ime na prostorima bivše Jugoslavije”, navodi se u pozivu za tribinu.

Ocenjuje se da je u društvu u Srbiji i dalje na delu “široka akcija” poricanja i relativizacije genocida i ocenjuje da društvo ne može da ide napred bez katarze koju jedino donosi “priznanje i iskreno pokajanje”.Na tribini će govoriti direktorica Fonda za humanitarno pravo Sandra Orlović, reditelj Želimir Žilnik, novinar Teofil Pančić, kulturološkinja Aleksandra Đurić-Bosnić, politički analitičar Aleksandar Popov, civilni aktivista Željko Stanetić.

Tribina počinje u 19 sati u Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV). Građansku Vojvodinu čine NDNV, Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju i Vojvođanski građanski centar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.