U trendu

Tribina u Novom Sadu o gradjanskom otporu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) održaće u ponedeljak tribinu „Gradjanska samoodbrana“ na kojoj će učestvovati predstavnici gradjanskih pokreta iz nekoliko gradova u Srbiji.

Na tribini NDNV-a će učestvovati Andrija Stojanović iz pokreta „Ne da(vimo) Beograd“, Djokica Jovanović iz Udruženja predsednika skupština stanara iz Niša, Sanja Kljajić iz Inicijative „Podrži RTV“ i Vladimir Marović iz „Lokalnog fronta“ Kraljevo.

„Nekoliko gradjanskih inicijativa, nastalih nezavisno jedna od druge u raznim delovima zemlje i različitim povodima, pretvaraju se u prave gradjanske pokrete koji predstavljaju istinsku alternativu autoritarnom i partokratskom sistemu u kojem živimo“, navodi se u pozivu za tribinu, koja počinje u 19 sati u prostorijama Medija centra Vojvodine.

U Inicijativi „Podrži RTV“ agenciji Beta je rečeno da će sutra pozivati gradjane na tribinu NDNV-a kroz performans u okviru kojeg će najava za tribinu biti čitana s kamiona koji će se kretati ulicama Novog Sada.

Najavili su i da će sledeći protest, na kojem će tražiti ostavke članova Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) zbog smenjivanja 14 urednika, biti u ponedeljak, 13. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.