U trendu

Turisti na granici danas ostali u šoku!

Nedelja je, dakle dan kada bi na graničnim prelazima Horgoš (sa Mađarskom) i Preševo (Makedonija) trebalo da bude paklenih gužvi, ali!

Prema informacijama Uprave granične policije, na prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju čeka se „samo“ 60 minuta, ali kolona je velika na izlazu iz Mađarske, što realno produžava vreme zadržavanja.

Što se Preševa tiče, granica se prolazi sa samo 30 minuta što je veliko iznenađenje u odnosu na prethodne vikende ovog leta.

Očekuje se pojačan protok vozila i na manjim prelazima, kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II gde se zadržavanja kreću od 30 do 60 minuta, a otvoreni su od 7 so 19 časova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Granični prelazi Kelebija i Bački breg rade 24 sata, a trenutno se čeka oko pola sata. Na GP Batrovci sa Hrvatskom na ulazu Srbiju beleži se veći broj vozila i čekanje od oko sat vremena, dok se na GP Šid vreme prolaska se često menja, pa AMS S preporučuje korišćenje alternativnih prelaza kao što su Bačka Palanka, Sot, Ljuba ili Neštin.

Ka Crnoj Gori na GP Gostun zadržavanja su oko 45 minuta, pa u satima pojačanog saobraćaja preporučuju se GP Jabuka ili Mehov Krš.

Na prelazu Gradina sa Bugarskom čeka se oko 150 minuta na izlazu iz zemlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.