U trendu

Tusk na proslavi godiĆĄnjice nezavisnosti CG

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk prisustvovaće proslavi desete godiơnjice obnove nezavisnosti Crne Gore, preneli su podgorički mediji.

Crnogorski premijer Milo Djukanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Evropskoj uniji, razgovarao je sa Tuskom u Briselu.

U razgovoru Đukanovića sa predsednikom Evropske komisije Ćœan Klod Junkerom ocenjeno je da Crna Gora na ovogodiĆĄnjim, redovnim, parlamentarnim izborima treba da pokaĆŸe da je na stabilnom evropskom putu.

Ćœan Klod Junker je, kako je preneseno, rekao da od 90-tih godina prati situaciju u Crnoj Gori, dodavĆĄi da je  veoma značajna uloga premijera Đukanovića u napretku koji je drĆŸava ostvarila.

Đukanović je, kako se navodi, upoznao predsednika Evropske komisije sa političkom i ekonomskom situacijom u Crnoj Gori , a  posebno je zahvalio Evropskoj komisiji na podrơci i razumevanju u integracionim procesima, kako u pregovorima sa Evropskom unijom, tako i u dobijanju pozivnice za članstvo u NATO-u.

„Napredujemo mogućim tempom, istovremeno učeći, jačajući kapacitete i usvajajući evropske standarde. Posebno smo usmerni na oblast vladavine prava, gde nakon zakonodavnih i institucionalnih reformi konkretno radimo na bilansu rezultata“, rekao je premijer.

Đukanović je istakao da je organizovanje kredibilnih parlamentarnih izbora najvaĆŸniji politički zadatak u ovoj godini. U tom kontekstu je, govoreći o političkom dijalogu, zahvalio za iskazano poverenje EU u odnosu na kapacitet Crne Gore da ima vlasniĆĄtvo nad procesom.

Ćœan Klod Junker i Đukanović su razgovarali i o posledicama terorističkih pretnji i napada  u Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar