U trendu

Tužilaštvo čeka izveštaj policije o Ugljaninovoj izjavi

Više javno tužilaštvo (VJT) u Novom Pazaru nije pokrenulo istragu zbog izjave predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina da Bošnjaci imaju pravo na državu, jer još čeka zvaničan izveštaj policije o tom događaju.

Portparol Tužilaštva Adnan Baćićanin rekao je radiju Sto plus da su preko medija čuli da je to Ugljanin izjavio, ali da od policije nisu dobili nikakav izveštaj o tome.

„S obzirom da u ovom trenutku nismo upoznati sa integralnim tekstom izjave Sulejmana Ugljanina, te zbog činjenice da jedna izgovorena reč može uticati na smisao cele izjave, ne možemo ništa više saopštiti. Kada dobijemo zvaničan izveštaj policije i integralni tekst izjave, postupićemo u najkraćem roku“, izjavio je Baćićanin.

Ugljanin je 25. oktobra na svečanoj sednici povodom godišnjice referenduma o autonomiji Sandžaka iz 1991. godine poručio mladim Bošnjacima „da imaju pravo na državu i da je prave“.

Izjava Ugljanina naišla je na osudu vladajućih i opozicionih stranaka u Srbiji, a pojedini političari pozvali su tužilaštvo da pokrene istragu protiv lidera SDA Sandžaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.