U trendu

Tužilastvo proširuje istragu u slučaju Uroša Jankovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je doneta odluka o sprovodjenju i proširenju istrage protiv osumnjičenih Vladimira Djurkovića, Uroša Jankovića i Miroslava Stefanovića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je 11. novembra donelo naredbu o proširenju istrage za Vladimira Djurkovića, predsednika beogradskog odbora DSSUroša Jankovića i Miroslava Stefanovića jer postoje sumnja da su izvršili krivično delo prevara, navedeno je u saopštenju.

Naredbe za sprovodjenje i proširenje istrage donete su jer postoje osnovi sumnje da su, od početka 2015. godine do 7. novembra, na teritoriji Beograda u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi lažno prikazujući činjenice doveli u zabludu V.S. i naveli ga da im na štetu svoje imovine isplati 47.564.962,00 dinara.

Kako je saopšteno, Tužilaštvo je 9. novembra donelo naredbu o sprovodjenju istrage protiv Vladimira Djurkovića, Uroša Jankovića, Miroslava Stefanovića, Sladjana Tanića, Aleksandra Rakićevića, Marka Zorića i Isidore Dašić jer postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni izvršii krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i da su svi osumnjičeni izvršili krivično delo prevara.

Predsednik beogradskog odbora DSS Uroš Janković, osumnjičen za malverzacije sa gradjevinskim zemljištem, izjavio je juče da svojoj stranci „stavlja na raspolaganje“ sve stranačke funkcije koje obavlja, do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.

Janković je uhapšen 7. novembra zbog sumnje da je sa još šest osoba trgovao zemljištem u Makiškom polju i da je tom prilikom za 245.000 evra oštećen fudbalski reprezentativac Srbije Vladimir Stojković. Jankovićevi prijatelji i prijatelji DSS dali su potom 50.000 evra za njegovo jemstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar