najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Tužilaštvo: Uhapšeni kod manastira Visoki Dečani bili u Siriji

Osnovno tužilaštvo u Peći sumnja da se jedan od četvorice uhapšenih u subotu kod manastira Visoki Dečani boravio u Siriji, dok je drugi uhapšeni pokušao da otputuje na Bliski istok ali je sprečen i vraćen na Kosovo, prenose danas prištinski mediji.

Isti izvor je preneo da su se četvorica uhapšenih juče pojavili pred Osnovnim sudom u Peći, ali je proces protiv njih prekinut zbog završetka radnog vremena suda.

Dodaje se da tužilaštvo u Peći još nije pribavilo dokaze da su osumnjičeni želeli da izvrše teroristički napad, već se za sada terete za posedovanje oružja bez dozvole.

Iznoseći odbranu osumnjičeni su priznali da su posedovali oružje, ali su kazali da su krenuli da kampuju u planinama Dečana.

Prilikom hapšenja u blizini manastira Visoki Dečani osumnjičeni, za koje se u medijima navodi da su pripadnici vehabijskog pokreta, imali su u automobilu kalašnjikov sa 20 metaka i jedan pištolj, navodi se u odluci o sprovodjenju istrage.

Tužilac Valjbona Diša-Hadjosaj je pred sudom izjavila da su ispunjeni svi uslovi da se njima odredi pritvor i ocenila da osumnjičeni mogu biti odgovorni i za oružani napad na kuću jednog Srbina u selu Berkovo, u opštini Klina na dan kada su uhapšeni.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike