U trendu

U Centru „Vlada Divljan“ obeležen Svetski dan deteta

BEOGRAD – U Centru za kulturu „Vlada Divljan“ na opštini Palilula, danas je održana predstava povodom Svetskog dana deteta, kojoj su prisustvovala deca iz Prihvatilišta za decu i iz osnovnih škola sa teritorije Beograda.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević poručila je da je jedna od najvećih obaveza da Beograd učine najboljim mestom za odrastanje dece, navodi se u ispravljenom saopštenju Beoinfa.

U novom saopštenju je ispravljen broj dece o kojima brine Sekretarijat i naziv ulice u kojoj se nalazi skola „14 oktobar“.

„Svetski dan prava dece obeležavamo kako bi se skrenula pažnja javnosti na sve obaveze koje društvo ima prema deci, kao i na najvažnije probleme sa kojima se deca suočavaju“, rekla je ona i dodala da je cilj da svako dete, bez obzira na različitosti, ispuni svoje potencijale vođene principom ravnopravnosti i nediskriminacije.

Stanisavljević je naglasila da prema procenama Sekretarijata za upravu za 2017. godinu, u Beogradu živi 311.146 dece, odnosno da udeo dece u ukupnoj populaciji u Beogradu iznosi 18,44 posto.

Briga o deci, o njihovim pravim i potrebama i dalje će biti jedan od prioriteta Grada Beograda, istakla je Stanisavljevićeva i navela da će Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastojati da na najadekvatniji način odgovori na potrebe dece i mladih iz osetljivih kategorija.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da taj sekretarijat brine o VIŠE OD 260.000 dece koja su u sistemu predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Dan deteta nas podseća na najvažnije zadatke svakog društva, a to je briga da deca mogu ostvariti svoja prava i da nisu diskriminisana, rekao je Gak.

On je podsetio da je u protekle dve nepune godine lista čekanja za vrtiće četiri puta manja, a da se trenutno radi na njenom ukidanju. Pored toga, pokrenut je veliki investicioni talas u školama, kao što su obnova, rekonstrukcija i izgradnja.

Čeka nas otvaranje vrtića u Altini, početak gradnje škole u Leštanima, a u toku su i radovi na obnovi fasada pet škola. Počinje rekonsturkcija OŠ „Cana Marjanović“ u Sopotu, OŠ „Kralj Petar Drugi Karađorđević“ na Vračaru, kao i škole „14. oktobar GOČKA“, naveo je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar