U trendu

U četvrtak protest poljoprivrednika i pokrajinske vlade u Beogradu

Asocijacija poljoprivrednika i Pokrajinska vlada održaće protestni skup ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu u četvrtak, 24. decembra u 12.00, najavljeno je danas u Pokrajinskoj vladi.

Održavanje protesta zbog izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu dogovoreno je na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića i predstavnika Asocijacije poljoprivrednika.

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić najavio je ranije da će u naredna dva dana Pokrajinska vlada, zajedno sa pokrajinskim poslanicima i udruženjima poljoprivrednika protestovati u Beogradu ispred Skupštine i Vlade Srbije i ispred zgrade predsedništva Srbije, i insistirati na tome da se zakon o poljoprivrednom zemljištu ne donese.

„Sprečićemo njegovu primenu i raskinućemo sigurno, nakon što se promeni parlamentarna većina, sve ove štetočinske ugovore koji će biti zaključeni na osnovu ovog zakona“, rekao je Pajtić u jučerašnjem razgovoru sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika.

Dodao je da pokrajinske vlasti zajedno sa poljoprivrednicima žele da iskažu jasan stav „ogromne većine gradjana“ da je takav zakon neprihvatljiv jer je on samo u interesu tajkuna i nekoliko ljudi, umesto da se cela poljoprivreda i njen razvoj zasnivaju na zakupu  državnog poljoprivrednog zemljišta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)