najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

U četvrtak sastanak Nikolića i Vučića sa liderima Srba u BiH i RS

Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak s liderima Srba u BiH i RS, kako bi razmotrili stav Saveta za impelemntaciju mira u BiH protiv referenduma u Srpskoj, situaciju uopšte, te o daljim koracima.

To je jedan od zaključaka večerašnjih konsultacija u Predsedništvu Srbije, koji je novinarima večeras preneo ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da je na konsultacijama državnog vrha analizirana situacija, koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti i razmatrano pitanje naših vitalnih nacionalnih državnih interesa.

“Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni da neće biti ugrožena bezbednost u zemlji i, nadamo se, u regionu”, rekao je Dačić u pauzi sastanka u Predsedništvu Srbije.

Usaglašeno je da se u četvrtak održi sastanak predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića liderima Srba u BiH i Republici Srpskoj, na kojoj će se razmotriti aktuelna situacija i, eventualno, dalji koraci.

“Mi smo zaintesovani za očuvanje bezbednosti i stabilnosti u regionu”, rekao je Dačić.

On se zatim vratio na sastanak u Predsedništvu.

Sastanak je počeo u 20,30 sati.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike