U trendu

U četvrtak sednica Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 25. jul, sednicu Skupštine grada na čijem dnevnom redu je i promena Statuta Grada Beograda, kao i izmena Odluke o budžetu grada za ovu godinu, uz paket finansijskih odluka koje prate rebalans budžeta.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlozima planova detaljane i generalne regulacije i izmenama i dopunama planova za delove teritorija Zvezdare, Rakovice i Zemuna, kao i brojnim predlozima odluka za izradu novih planova, među kojima je, između ostalih, za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, s mostom preko Save, kao i za područja trase tunelske veze Savske i Dunavske padine.

Važna tačka dnevnog reda biće i Predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja. Odbornici će odlučivati i o izmenama i dopunama Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2019. godinu, zatim o Predlogu odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, kao i o izmenama odluka o oglašavanju i Gradskoj upravi.

Rebalanse programa poslovanja za 2019. godinu predložiće sledeća javna komunalna preduzeća: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Ada Ciganlija, Gradsko stambeno, Beograd-put, Javno osvetljenje, Putevi Beograda i Zelenilo – Beograd, a odlučivaće se i o izmeni Odluke o promeni osnivačkog akta Sava centra.

Na dnevnom redu je i Predlog izmena Kadrovskog plana za 2019. godinu Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za budžetsku inspekciju, Službe za internu reviziju, Kancelarije za mlade i zaštitnika građana, dok će se po skraćenom postupku odlučivati, između ostalog, o rešenjima o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

(Tanjug)

Napišite komentar