U trendu

U Ćupriji kupljene još dve kuće za izbegle i raseljene porodice

Opština Ćuprija i Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije obezbedili su sredstava za kupovinu još dve kuće sa okućnicom za interno raseljene i izbegle koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Ćuprija, saopšteno je danas iz te opštine.

Kuće u svom vlasništvu od sada će imati porodica Dimić sa Kosova i Metohije i porodica Miodrag iz Hrvatske, koje su 20, odnosno 24 godine živele kao podstanari.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić potpisao je ugovore sa kupcima i prodavcima kuća i podsetio da program pomoći izbeglim i interno raseljenim predstavlja deo redovnih aktivnosti lokalne samouprave.

Erić je istakao da mu je izuzetno drago što je opština Ćuprija na ovaj način uspela da zbrine još dve porodice.

Pomoćnica predsednika opštine Ćuprija Jadranka Djordjević rekla je da je do sada šest izbeglih i raseljenih porodica na ovaj način došlo do svog krova nad glavom.

Potpisan je ugovor i sa još jednom porodicom iz Hrvatske koja je aplicirala za izgradnju kuće jer je imala obezbedjen plac.

Ove porodice moći će da konkurišu za sredstva za kupovinu plastenika ili košnica na konkursu koji će biti raspisan ovih dana.

„Porodice koje su kupile kuću u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Srbije i opštinom Ćuprija mogu da konkurišu i za sredstva za kupovinu gradjevinskog materijala za renoviranje ili druge radove u toj kući“, rekla je Jadranka Djordjević.

Opština Ćuprija aplicira za sredstva za tu vrstu pomoći svake godine na osnovu broja zahteva ljudi sa evidencije raseljenih, odnosno izbeglih.
Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.