U trendu

U februaru tačan broj suvišni u policiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da će ako se zatvore granice oko nas i Srbija zaustaviti prijem migranata.

On je povodom nagoveštaja nekih zemalja EU da će vraćati izbeglice kazao da će ako se zatvore granice u Nemačkoj, Sloveniji, Austriji Hrvatskoj i Srbija zatvoriti mogućnost prijema migranata, „jer neće dozvoliti da Srbija bude iznenadjena bilo kojom od tih mera“.

Ministar je govoreći o racionalizaciji broja zaposlenih u MUP-u rekao da će u februaru biti poznat tačan broj onih koji će dobiti otkaz.

„Taj broj će biti poznat tokom februara meseca, a mi smo dali priliku svima koji žele da napuste MUP da dobrovoljno popune anketu i izjasne se za to. Jedan deo ljudi, onih koji su ispunili uslove za odlazak u penziju odlučio se na to, ali svakako da će jedan deo ljudi morati da prodje kroz postupak racionalizacije, i njih ćemo morati da otpustimo kako bismo na osnovu uredbe Vlade ispunili maksimalan broj zaposlenih“, rekao je Stefanović.

Ministar nije mogao da kaže da li će osudjeni Kristijan Golubović biti upućen na izdržavanje zatvorske kazne od osam godina koja mu je više puta odlagana. Stefanović je potvrdio da je Golubović uhapšen u Kraljevu po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu.

Goluboviću je izrečena pravosnažna kazna od osam godina zatvora u novembru 2014. godine zbog trgovine heroinom, a izdržavanje kazne mu je po njegovom zahtevu u više navrata odlagano.

Stefanović je prokomentarisao i jučerašnji sastanak opozicionih partija nazvavši to skupom „bezidejnosti i pokušajem povratka u prošlost.“

„To je bezidejnost i nažalost, ponuda da se vratimo u prošlost. Nije dobra za gradjane Srbije i uveren sam da će se gradjani kada budu izlazili na izbore opredeliti za budućnost“, rekao je Stefanović komentarišući jučerašnji sastanak opozicionih stranaka.

Ministar je danas u Vrnjačkoj Banji prisustvovao uručenju ključeva stana porodici žandarma Stevana Sindjelića (30), koga su 28.avgusta 2014. godine ubile lovokradice u selu Orlovac kod Kuršumlije.

Kraljevački Peti odred žandarmerije je za suprugu poginulog Sindjelića i petogodišnjeg sina, samoinicijativno od svojih zarada prikupio četiri miliona dinara, dok je ostatak sredstava omogućila OTP banka.

Prema rečima gradonačelnika Vrnjačke Banje Bobana Djurovića, ova opština će u roku od pet dana izdvojiti 300.000 dinara za opremanje stana u kome će živeti porodica porodica Stevana Sindjelića, supruga Marina i sin Vuk.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar