U trendu

U Hladnjači u Čačku procureo gas

U pogonu čačanske Hladnjače procurio je otrovni gas amonijak, ali je na vreme zaustavljen intervencijom nadležnih službi, rečeno je danas agenciji Beta u inspekcijskoj službi u Čačku koja će protiv vlasnika podneti prekršajnu prijavu.

Amonijak je procureo juče, zbog toga što je u Hladnjači isključena struja, a dalje curenje zaustavili su službenici Odeljenja za vanredne situacije koji su zatvorili ventile.

Elektrodistribucija Čačak je poslednjeg dana decembra isključila struju Hladnjači zbog duga od 35 miliona dinara, o čemu su obaveštene inspekcijske službe koje su naložile vlasniku Milenku Surudžiću da istoči amonijak jer postoji opasnost od njegovog curenja, što on nije uradio.

U Hladnjači trenutno ima 10 tona amonijaka i prema oceni inspekcijskih službi, ukoliko ubrzo ne bude istočen može da napravi havariju.

Hladnjača je prestala da radi u decembru 2012. godine, kada je procureo amonijak nakon isključenja struje zbog tadašnjeg duga od oko osam miliona dinara, a 30 radnika kojima je vlasnik dugovao više od 10 plata, ostalo je bez posla.

Od tada je Hladnjača radila samo povremeno kada je izdavana u zakup.

Hladnjača u Čačku je privatizovana 2003. godine, a Agencija za privatizaciju raskinula je 2007. godine kupoprodajni ugovor, jer kupac nije obezbedio kontinuitet u poslovanju.

Akcijski fond je u aprilu 2009. godine prodao akcije Hladnjače firmi iz Šapca, koja ih je potom prodala firmi iz Guče, iza koje takodje stoji Surudžić koji je vlasnik i više firmi u Guči.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.