U trendu

U Kotežu nivo vode u opadanju, nema opasnosti od zaraza

BEOGRAD – Posle obilnih padavina i nevremena koje je pogodilo naselje Kotež u toku je ispumpavanje vode, a predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić navodi da su sve moguće službe na terenu i da nema opasnosti od zaraza.

Jovičić je za RTS rekao da je nivo vode u opadanju, da su sve službe na terenu i da nema opasnosti od zaraza.

„U ovom trenutku imamo informaciju da smo bezbedni od zaraza – neće ih biti i to nam daje veliku nadu da će sve ovo proteći u najboljem mogućem redu“, istakao je Jovičić.

Jovičić je dodao da je situacija neuporedivo bolja u odnosu na juče.

„Nivo vode se snižava i preko 120 pumpi radi na ispumpavanju vode na levoj obali Dunava. Do kraja ovog dana ili sutra poslepodne najkasnije nijedna kuća neće biti pod vodom“, kazao je predsednik opštine Palilula.

Jovičić je rekao da je u toku popis štete i pozvao građane da se prijave Komisiji za procene štete.

„Nakon toga ćemo sa nadležnim institucijama gledati kako i na koji način možemo da pomognemo i da bar deo te štete nadoknadimo“, rekao je Jovičić.

Ukazao je da je jedan od uzroka poplava i nelegalna gradnja, zatrpavanje kanala i pravljanje parkinga preko njih.

Prema rečima Jovičića, posle čišćenja kanala počeće tretiranje komaraca sa zemlje i sa vazduha.

Kotež je jedno od naselja na levoj obali Dunava gde je tokom nevremena u nedelju palo 104 litara kiše po metru kvadratnom.

Ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju započela je dezinfekciju poplavljenih objekata i suzbijanje komaraca i larvi na levoj obali Dunava, u delovima teritorije beogradske opštine Palilula, gde uslovi to dozvoljavaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.